Groen Bedrijf Wim Wagenaar
Veerseweg 68 A, 4351 SG Veere. , Tel. 0118 502145.   e-mail:info@wimwagenaar.nl

lijn.gif (2170 bytes)

Openingstijden: 
let op ! Maandag gesloten !

Dinsdag t/m Zaterdag, non stop; 9.00u tot 17.30u.
Januari : is de kwekerij gesloten.
Februari:
bij vorst en slecht weer gesloten, bij mooi weer en geopend hek open….

ROVARIUM EN PLUKTUIN.

Rovarium is een nieuw woord dat nog in de dikke van dalen moet worden opgenomen, het staat voor een samenplanting van Rozen en Vaste planten.Het achterste gedeelte van de kwekerij is ingericht als Rovarium, hier kunt u kijken hoe rozen en vaste planten groeien, bloeien en ruiken of de rozen ook geuren.
Het Rovarium is tevens de Pluktuin ! Hier kunt u dus zelf uw Bloemsierkunst botvieren.....
Voor een normaal boeketje, zo'n 7 tot 10 stelen, afhankelijk van de soorten die u knipt, met wat klein goed ertussen rekenen
wij € 3,50., bij dahlia's, zonnebloemen en heestertakken heeft u bij 7 takken echter al een hele bos, en dat kost dan € 4,50. Voor fijnere soorten zullen 10 takken in een bos gaan. De Sier-uien en Pioenen zijn als ze bloeien per tak geprijsd. Overigens beoordelen wij zelf of een door u geplukt  boeket 'normaal' is of dat het wat meer mag kosten, daar gaan wij dan verder niet over discusieren...Het is het handigste als u meer boeketten wilt plukken dat u ze even als aparte boeketten mee naar voren brengt.
Voor  mensen die zelf niet willen of kunnen plukken of daar gewoon geen tijd voor hebben maken wij elke Zaterdag-ochtend enkele  boeketten gereed.
 Boeketten kunnen ook op bestelling voor u gemaakt worden en staan dan 's zaterdagsmorgens om 10.00u gereed.
 Op doordeweekse dagen kunnen er ook na overleg boeketten gemaakt worden.
 Zelf plukken kan van dinsdagmorgen tot zaterdagmorgen vanaf 9.00u.
Bij de ingang van de kas liggen mesjes en plukmanden en bindtouw gereed.
In onderstaande tabel staan een aantal soorten, ( er is nog veel meer...), die wij in de pluktuin hebben uitgeplant, u zult natuurlijk nooit alle soorten tegelijk in bloei zien, elk soort heeft zijn eigen bloeitijd, het begint in het voorjaar, eind mei- begin juni, afhankelijk van het weer , met de sier-uien , de tweejarigen zoals hesperis en duizendschoon e.d., de maanden juli , augustus en september zijn er de meeste bloemen, de dahlia's weten van geen ophouden en gaan door tot de eerste flinke nachtvorst er abrubt een eind aan maakt, maar dat is dan meestal pas eind oktober. En dan nog even dit: Als u een heel mooi boeket geplukt heeft dan mag dat gezien worden natuurlijk, en wel hier op deze site ...,uw boeket blijft dan een week of langer op deze site staan.
 

naar inhoud     vorige pagina     volgende pagina