Groen Bedrijf Wim Wagenaar
Veerseweg 68 A, 4351 SG Veere. , Tel. 0118 502145.   e-mail:info@wimwagenaar.nl 

EEN ROVARIUM ?!
WEET JE NIE WAT OF DAT IS ???
Noe da's gin schand' oor, 'k weet et zellef ook nog mè pas.
Maar een Rovarium da's gewoon een nieuw woord dat nog in de dikke Van Dale moet worden opgenomen en het is een samenvoegsel van Rosarium en Vasteplantentuin. Wij hebben n.l een  gedeelte van de Kwekerij  omgeturnd tot Rovarium. In de achterste kwekerij  zijn verschillende paden strandschelpen aangelegd met aan weerszijden Rozen en Vaste Planten .
Kort samengevat is een "Rovarium" dus een Tuin of Kwekerij waarin een innige vergroeiing van Rozen en Vaste Planten wordt nagestreefd....
U kunt daar dan Rozen en Vaste planten bekijken en de namen noteren om dezelfde planten uit de kwekerij op te halen c.q. te bestellen. Voor de Rozen zal het meestal noodzakelijk zijn dat deze voor U besteld worden voor levering in eerstvolgende afleveringsseizoen, al zullen sommige soorten ook direkt leverbaar zijn vanuit de eigen kwekerij. 
Bij de Vaste Planten staat op het naametiket vermeldt in welk plantenvak in het verkoopgedeelte van de kwekerij  u de desbetreffende plant kunt vinden.

VOORBEELDHAAGJES
Verder hebben wij in het Rovarium een aantal  voorbeeld-haagjes uitgeplant met vermelding van naam en aantal planten per meter, hier kunt u dus de groeiwijze van uw toekomstige heg in levende lijve zien, nl.;

   Buxus suffruticosa - 7 p. mtr., Buxus sempervirens - 7 p.mtr., Buxus rothundifolia - 5 p. mtr. ,
   Berberis thunbergii   'Atropurpurea Nana' - 5 p.mtr., Berberis buxifolia 'Nana' - 5 p.mtr., 
   Elaeagnus ebbingei - 2 á 3 st. per mtr., Escalonia 'Donald Seedlingh' , 2 per mtr.
   Ilex aquifolium , 4 p.mtr., Ligustrum ovalifolium - 5 p.mtr.,
   Lonicera nitida 'Elegans' - 4 p.mtr., Lonicera nitida 'Maigrun' - 4 p.mtr.,
   Photina fraseri 'Red Robin' - 3 p.mtr., Prunus lusitanica 'Angustifolia' , 2 per mtr.
   Taxus baccata - 5 p.mtr.


Ook staan er diverse Bomen en Heesters op naam uitgeplant, als u dus onze Kwekerij bezoekt is het zeker de moeite waard om eens even helemaal naar achter te lopen en het Rovarium te bezoeken...Verder is het in de  zomermaanden in het Rovarium  en ook langs de Breeje Baene  èèn groot bloemenfestijn omdat wij deze ruimte tevens hebben ingeplant als pluktuin waar wij u de gelegenheid bieden om tegen betaling  zelf uw  boeket zomerbloemen te plukken...

 DE FRUITèRE.
Nog zo'n roar woord...
De Fruitère is afgeleid van het woord vollière, u weet wel de bekende vogeltjesbehuizing, en de fruitère is dus een fruitbehuizing en dan wel met de bedoeling dat de eerstgenoemden , n.l. de vogelen des hemels , er niet in kunnen, niet dat ik iets tegen die fladderaars heb, maar ik hou zelf ook nogal van een verse fruithap.
Dat bouwsel is aanvankelijk gebruikt voor alle zachtfruitsoorten die we in de verkoop hadden, maar de laatste jaren is hij praktisch enkel in gebruik voor de Vaccineum corymbosum, de blauwe bosbes dus. Als u dus Bosbessen zoekt moet in de fruitére zijn. het overige zachtfruit staat te koop vooraan de kwekerij , dwars door de kas, en weer naar buiten lopen.
 


naar inhoud     vorige pagina     volgende pagina


Mail deze site ook eens naar een kennis